Bad Gastein – første renn i Skiclassiks -22/-23

På lørdagens Pro Team Tempo, som er en lagtempo på 15 km, gikk vi inn til en 9.plass, noe vi er godt fornøyd med. De 2 beste av hvert kjønn telte i lagkonkurransen og Per Ingvar Tollehaug, Henning Lie og Jonas Bergli kom sammen inn til mål og det var de 2 første som fikk tellende resultat av herrene og Karen Amalie Nordseth og Solveig Steen Hofstad av damene.

Karen Amalie Nordseth og Solveig Steen Hofstad.
Per Ingvar Tollehaug, Jonas Bergli, Henning Lie, Jonathan Hedbys og Sigurd Hulbak startet i herreklassen.

Søndagens renn Bad Gastein Criterium (35 km fellestart)bød på godt gammeldags sliterføre, men flere løpere viser stadig fremgang og sanker verdifull erfaring.

Best av våre ble Karen Amalie som gikk inn til en 22. plass blant damene, nest beste (poengmessig) ble junioren fra Mjøndalen, Solveig. Hun valgte å gå med feste, noe som kanskje hemmet henne på de lange gliflatene (i fallende nysnø) og havnet på 44. plass.

Snertingdølen Karen Amalie Nordseth debuterte i SC med en 22. plass. Med målrettet trening har hun potensiale til topp-10 ila et par sesonger.

Henning kom best ut av våre herrer og lå lenge på poengplass dvs blant de 60 beste, og havnet til slutt som nr 64. Vår andre junior, Per Ingvar klarte å komme havannet minutt for seint til start og løpet han ble litt preget av dette – han slapp i det minste å gå i kø første del av løpet. Han tok et magadrag på slutten og plassete seg på 75. plass. I samme feltet på 10-12 løper kom også Sigurd på 81. plass og Jonas på 88. Litt bak der havnet Jonathan på 92. plass.

Etter renn 2. ligger laget på en sammenlagt 12. plass av 35 lag. Vårt uttalte mål er å komme blant de 25 beste lagene ved sesongen slutt, men med så mye positivt vi så hos løperne i helga er det ikke umulig at vi er topp -20 etter Summit Senja. I oppkjøringen til sesongen har løperne bidratt med mye positiv energi og framtått som et samlet lag, mer enn på flere sesonger – dette vil helt klart ha en positiv effekt på enkeltløpere sine resultater utover i sesongen. At de løperne som kom samlet inn til en 9. plass i lagtempoen kun beto av løpere som ikke hadde deltatt i SC før forrige eller denne sesonen, må vi tillegge høy sportslig kvalitet på løperne men også ønsket om å prestere godt samlet som lag.

Og sist, men ikke minst viktig, Nina Jeanett og Thor Inge Tollehaug og Anna Nordblads var frivillig støtteapparat i helga – stooor takk til de.

Hedmarkingen Henning Lie blir ikonisk i dette bidet.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..