Mental trener

Haakon Hjortmo, mental trener.
Foto Torolf Celius

Mitt navn er Haakon Hjortmo, og jobber til daglig i Forsvaret. Her har jeg de siste 10 årene primært jobbet på Hærens befalsskole og Krigsskolen med hovedinteresse og ansvar for fagene ledelse og lederutvikling. Gjennom videreutdanning innen ledelse og psykologi har jeg særlig fattet interesse for temaer som ledelse og samspill, team- og prestasjonsledelse, personlig utvikling, samt motivasjon og mestring.

Det å være en leder eller idrettutøver har i hvert fall en ting til felles – de er alle prestasjonsorienterte, dvs. opptatt av å mestre sine oppgaver på best mulig måte. Og det er dette mental trening dreier seg om – å gi seg selv forutsetninger for å mestre sine oppgaver og nå sine mål ved utnytte sitt potensial og sin kapasitet på en optimal måte.

I dette arbeidet er jeg inspirert av mine erfaringer fra Forsvaret, men også Olympiatoppens modell for mental trening.

Figur 1. Olympiatoppens modell for mental trening


Mitt mål er å hjelpe utøverne i teamet til å bli seg selv bevisst som idrettsutøver – de faktorer som hemmer eller fremmer egne prestasjoner, for deretter å lære seg mestringsstrategier for optimale prestasjoner. Dette være seg prosedyrer og øvelser som øker utøvernes evne til å bli mer effektiv og bedre foreberedt mental når han eller hun forsøker å nå idrettsrelaterte mål.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..