Teamlege

Jeg heter altså Helge Einar Lundberg, er 45 år, og har 3 barn som alle er med i langrenns gruppa Strømmen & Lillestrøm Skiklubb. Jeg er utdannet Cand. med i Oslo fra 1985-1991. Jeg er spesialist i allmennmedisin ved Skjetten Legesenter, og i 1 1/2 år har jeg gått inn for spesialiteten idrettsmedisin. Ut fra engasjement som leder av langrennsgruppa i vår lokale skiklubb, der jeg også er hjelpetrener under Frode Bjeglerud, har jeg fattet interesse for å gjøre mer ut av dette. Jeg kurser meg opp med mål om å ha alle 3 trenerkursene til skiforbundet i løpet av ca. 2 år, og i tillegg skal jeg i løpet av 2 år sluttføre utdannelsen til idrettslege Nimf.

Det er ulike måter å gå inn i dette med idrettsmedisinen på. Som dere forstår er jeg mer opptatt av utholdenhetsidrett enn av ballspill etc. Jeg ønsker å hjelpe til med å forebygge belastningsskader, og behandle dem, ta tak i infeksjonsproblematikk, mangler etc. På sikt håper jeg også å kunne bidra med kapasitetstesting osv., men foreløpig har jeg ikke muligheten til dette.

Mitt hovedinteressefelt er altså å hjelpe unge løpere som ennå ikke har idrettsmedisinsk hjelp fra et landslag. Målet er å forsøke å passe på at juniorer ikke faller fra av helsemessige årsaker som ikke har blitt ivaretatt,
og legge forholdene til rette medisinsk for at de kan fortsette med idretten og hevde seg så godt som mulig ut fra sine forutsetninger.

Mvh
Helge

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..